Zvířata

Jaký je největší hlodavec na světě

Pin
Send
Share
Send
Send


Správně! Drž to dál!

Capíbara nebo capybara, je obrovský hlodavec rodu Hydrochoerus. Capíbara je největší hlodavec na světě.

Capíbaras jsou semi-vodní savci, kteří se nacházejí téměř ve všech zemích Jižní Ameriky. Žijí v hustě zalesněných oblastech poblíž vodních ploch, jako jsou jezera, řeky, bažiny, rybníky a močály, také v zatopených savanách a podél řek v tropických lesích. Capíbara vzkvétala na farmách pro chov skotu. Putovali po stanovištích v průměru o 10 hektarech (25 hektarů) v populacích s vysokou hustotou.

Capybara

To je nevýhody>. Žije v mangrovových oblastech Střední a Jižní Ameriky, protože jeho preferovaným stanovištěm jsou mokřady. Může vážit až 65 kilogramů a měří 1,3 metru na délku. Jeho kompaktní hlava s malými ušima a velkými zuby mu dává velmi zvláštní vzhled. Má dva poddruhy a nepatří mezi nejvíce ohrožené hlodavce. Používá se jako domácí zvíře.

Je známá také pod názvem „patagonský zajíc“ a může vážit až 16 kilogramů. Žije v oblastech Patagonie a vyznačuje se dlouhými nohama a rychlostí své kariéry. Přesto trpí lovem mužů, kteří si cení jeho těla, a útokem evropských zajíců, který kolonizuje jeho území. Jsou to monogamní hlodavci, jsou denní a lze je použít jako domácí zvířata.

Jeho přirozené prostředí se nachází v Argentině a může vážit až 10 kilogramů. Reprodukuje se s velkou lehkostí a je považován za invazivní druh v místech, jako je Japonsko nebo Evropa. Je to hlodavec, který je vodnější než ostatní a je vůči lidem velmi laskavý , ačkoli to je v mnoha zemích zakázáno jako domácí zvíře.

Bobr je druhý hlodavec podle velikosti a v Americe a Evropě existují různé poddruhy. Jsou proto typické pro severní polokouli a jsou velmi běžné v Kanadě a Spojených státech. Jako stanoviště upřednostňují řeky a potoky a obvykle vytvářejí stavby nejzajímavějších ve vodě . Může vážit až 40 kilogramů, i když je obvyklé, že kolem 16.

Balík obývá oblasti v blízkosti vodních toků a je zvláště početný v zemích, jako je Uruguay, Mexiko nebo Argentina. Hnědá kožešina s oranžovými doteky je obzvláště krásná hlodavec a váží 7 až 10 kilogramů . Je to noční hlodavec a jeho maso se konzumuje v zemích, jako je Panama, Kostarika nebo Peru, i když odlesňování ohrožuje jeho hnízdní stanoviště.

Jedná se o 5 největších hlodavců na světě. Pravděpodobně jste většinu z nich nevěděli, ale pravda je taková Jsou to neuvěřitelná zvířata, která mohou dosáhnout velmi velkých rozměrů.

Jaké druhy hlodavců jsou větší?

Rodina Rodentia je mnohem rozsáhlejší, než si myslíte, a každý sdílí charakteristiku: mají ostré řezné zuby, které jim umožňují hlodat dřevo a ovoce, nebo dokonce kousat, když jsou v nebezpečí. Největší druhy hlodavců, které existují:

Kůra

Pacarana je velký hlodavec, kterému hrozí vyhynutí. Jeho stanoviště je omezeno na venezuelské podhůří Andských a tropické lesy v Peru, Kolumbii a Bolívii. Šupka může vážit až 18 kg. Jeho vědecký název je: Dinomys branickii.

Je to noční zvíře s pevným aspektem, jehož plášť připomíná jabatům jeho bělavé pruhy na tmavém pozadí jeho zad. Na bokech má krtka různého průměru.

Je chráněné zvíře Živí se ovocem, zeleninou a ovocem. Má ve zvyku sedět na zadních nohách a jíst jídlo tím, že ho popadne do svých rukou.

Balík se také nazývá skvrnitý králík Mezi více než dvaceti dalšími regionálními názvy má určitou podobnost s Pacaranou, ale má menší velikost.

Jeho přirozené prostředí se nachází ve vodních tocích poblíž tropických lesů. Balík je distribuován z Mexika do severní Argentiny a Uruguaye. Jeho vědecký název je: Cuniculus paca. Vaše váha se pohybuje mezi 7 - 10 kg. Barva srsti je hnědá-oranžová a na zádech je řada malých bílých molů a bílých pruhů na bocích.

Balík je noční a živí se zeleninou, ovocem, hlízami, ovocem a oddenky.

V Peru, Kostarice a Panamě je domestikována po tisíce let. Vaše maso je zde velmi ceněné. Ve volné přírodě se jedná o chráněné zvíře, i když kvůli obrovskému rozšíření svého stanoviště není považováno za ohrožené. Jeho největším nebezpečím je odlesňování.

1. Capybara

The capybara - fotografie, která otevírá tento článek - také známý jako capybara, Je to největší a nejtěžší hlodavec na světě, upřednostňuje tropické a mírné podnebí v blízkosti řek, potoků nebo ústí řek a obývá převážně ve Střední a Jižní Americe.

Jeho robustní tělo a malá hlava jsou pokryty hustými hnědými vlasy, Může vážit asi 50 kilogramů a měřit 130 centimetrů. Zuby jsou bílé a mají čtyři dolní a čtyři horní řezáky.

Kapybara je to soumrak zvíře strávit den v bahně nebo ve vodě, aby vydržely teplo a když je čas spát, vyberte si mezi vegetací jakékoli místo, protože nevytváří nory. Živí se bylinkami, vodními rostlinami, ovocem a cukrovou třtinou.

Tento semi-vodní savec je původem z Eurasie a Severní Ameriky, ačkoli byl zaveden na jižní polokouli, kde je považován za invazivního škůdce. Preferuje vlhká stanoviště as dobrým množstvím stromů, které slouží jako úkryt a jídlo.

Je známo, že má široký a šupinatý ocas, stejně jako jeho schopnost stavět hráze v potokech a řekách. Dospělí mohou vážit až 16 kilogramů a měřit asi 25 centimetrů (plus ocas).

Čtyři ostré zuby bobra jsou ostré a silné, oranžové barvy a schopné řezat kus dřeva 30 centimetrů za 15 minut.

3. Společný dikobraz

Je to další z největších druhů hlodavců na světě a žije v teplých oblastech Afriky a jižní Evropy. Jeho hlavním rysem jsou dlouhé černé a bílé hroty, které lemují zadní část těla a které vyvolávají, když se cítí ohroženy.

Dikobraz je střední (60 centimetrů dlouhý a 15 kilogramů), jeho hlava je malá a Má dva páry vyčnívajících ústních řezáků. Ty vám umožňují krmit kořeny, hlízy a zeleninu.

Je to velmi klidné zvíře, rezervováno a to Neobhajuje se, pokud to není nutné. Má také osamělé zvyky nebo tvoří malé rodinné skupiny, schovává se v nory vykopaných sám a v noci chodí s využitím svého čichu docela vyvinuté

4. Patagonská Mara

To je také známé jako Creole zajíc, ačkoli to nepatří k té rodině, a je jeden z největších hlodavců na světě: to může vážit 16 kilogramů. Je to endemické zvíře z Argentiny, které žije v stepích, pouštích a pláních.

Má dlouhé a silné nohy, které mu umožňují honit vysokou rychlostí. Mara je denní, býložravá a monogamní (u hlodavců něco neobvyklého) a každý pár má území o rozloze asi 40 hektarů. Každý rok porodí samice šest potomků v podzemních nory, které si sami vytvořili.

Nazývá se také „vydra hlodavců“ a vypadá velmi podobně jako bobr. Tento savec obývá jižní Jižní Ameriku, přesně v mokřadech, jezerech a potokech.

Má velkou velikost (váží asi 10 kilogramů a měří 60 centimetrů), má tmavě hnědou srst s šedivým rypákem a dlouhými světlými kníry. Řezné zuby - dva nad a dva pod - jsou oranžové. Kromě toho má dlouhý, šupinatý ocas, který umožňuje plavat bez problémů.

Jakmile dosáhnou prvního roku života, rozmnožují se každý rok. Gestace trvá 19 týdnů a v každém vrhu se narodí asi šest mladých. Něco velmi zvědavého je, že samice může kojit své štěňata, zatímco plavou, protože prsa jsou umístěna po stranách břicha.

Jaký je největší hlodavec na světě?

Kapybara udržujte podobný gan s morčaty a morčaty, i když je mnohem větší. Může dosáhnout 120 cm. Jeho tělo je buclaté, nohy krátké a nemá ocas. Jeho vlasy jsou dlouhé, drsné a jemné v hnědých tónech. Má velký, šňupaný ňufák se strmými zuby, které neustále rostou, jako u jiných druhů hlodavců a lOči jsou velmi vysoko na hlavě, takže při ponoření do vody zůstávají na povrchu.

Co krmí kapybara?

Největší hlodavec na světě Je to vroucí zvíře Živí se převážně rostlinami země, i když může také konzumovat některé vodní rostliny. Pokud žijí v blízkosti plodin, mohou do nich vstoupit a nakrmit nějakou zeleninu, například cukrová třtina, kukuřice nebo meloun. Kapybara, jako morče, ttaké praktikuje koprofagii Občas získat více živin.

Je kaparyra nebezpečná pro člověka?

Největší hlodavec na světě To nemá nic společného s jinými druhy hlodavců, které nás děsí Jako krysy Kapybara Je to společenské, klidné a tiché zvíře že když vystraší nebo uvidí nebezpečí, varuje zbytek své skupiny a všichni utíkají do nejbližší vodní oblasti, aby se dostali do vody a byli v bezpečí před dravci. Den obvykle tráví spaním nebo ponořením do vody a jsou aktivnější během soumraku nebo za úsvitu. Nejedná se o agresivní zvířata ani přenos chorob takže nepředstavují žádné nebezpečí pro člověka.

Můžete mít capybaru jako domácího mazlíčka?

Kapybara Je to krotký a domestikovatelný druh, ale je to také exotický druh, který vyžaduje zvláštní péči Pokud ji vyjmete ze svého přirozeného prostředí:

  • Je to vodní živočich, který musíte být ponořeni do vody hodně dne. Ideální je mít zahradu se zvláštním bazénem pro nějl.
  • Mohou potřebovat příjem vitamínu C. aby se zabránilo kurděje.
  • Jeho vlasy jsou tenké a potřebují ochranu před slunečním zářenímVe svém přirozeném prostředí je největší hlodavec na světě pokryt bahnem, aby se chránil.

Chocholatý dikobraz

Chocholatý dikobraz, Hystrix cristata, je zvláštní hlodavec, který obývá teplé oblasti Afriky a Evropy - jižní Itálie -. Hlavní rysy tohoto zvířete jsou některé dlouhé hroty (do 35 cm) zakrývající jeho záda, boky a ocas.

S těmito ostrými hroty se brání před útokem svých predátorů. Když ježek v obranných režimech ježí, vydává s nimi charakteristický varovný zvuk. Dikobraz může vážit asi 15 kg. Je to zvíře noční návyky Živí se hlízami, kořeny, zelenou zeleninou a občas i mršinou.

Dikobraz vykopává nebo se skrývá mezi skalnatými trhlinami v oblasti. Nepovažuje se za ohrožený.

Pokud se vám tento článek líbil, neváhejte navštívit.

Pokud si chcete přečíst více podobných článků Největší hlodavci na světě, doporučujeme zadat část Zvědavost světa zvířat.

Pin
Send
Share
Send
Send